Betala hyran

Hur och när skall hyran betalas?

Ekerö Bostäder delar ut hyresavierna kvartalsvis dvs. fyra gånger per år. Förvara avierna på ett säkert ställe, så du lätt hittar dem, när det är dags att betala. Det är också viktigt att du ser till att använda rätt avi för rätt månad. Det gör du genom att kontrollera vilken månad avin gäller samt förfallodatum.
Om du betalar hyran via din Internetbank och saknar en avi, så kan du antingen logga in på Mina Sidor för att hitta ditt OCR-nummer ringa till Ekerö Bostäder på telefon 08-420 032 00 så får du hjälp med OCR-numret.

Hyran är din viktigaste räkning

Hyran är viktigast eftersom bostaden är det viktigaste för allas trygghet. Du kan inte bli uppsagd från din bostad om du är sen med en vanlig räkning. Du kan däremot bli uppsagd om hyrorna är sena vid upprepade tillfällen. Tänk därför på:
- att betala hyran först
- att betala övriga räkningar sedan
- att betala dina övriga kostnader sist.

Autogiro

Vi vill att det ska vara enkelt för dig att vara hyresgäst hos oss. Därför erbjuder vi dig att kostnadsfritt ansluta dig till Autogiro. Använder du dig av autogirot, kommer din hyresinbetalning att ske automatiskt och i tid.

  • Du behöver inte oroa dig för att missa att betala hyran. Vi ser till att betalningen alltid görs på rätt dag. Varken för tidigt eller för sent.
  • Hyran dras från ditt bankkonto varje månad på förfallodagen. Är förfallodagen en helgdag dras summan vardagen innan.
  • Du får alltid besked om hur mycket som kommer att dras från ditt bankkonto. Inga pengar dras utan att du vet om det.
  • Du riskerar inte dröjsmålsränta eller förseningsavgift eftersom hyran betalas i tid.
  • Är Du bortrest blir hyran betald utan att du behöver bekymra dig.
  • Tänk bara på att alltid se till att rätt belopp finns på kontot på förfallodagen.
Vad händer om det saknas pengar på kontot?

Du måste se till att det finns pengar på kontot på förfallodagen. Om det saknas pengar på kontot helt eller delvis dras det inte något belopp. Då måste du själv betala in hyran på annat sätt.

Hur gör jag om jag vill betala med autogiro?

Fyll i autogiroanmälan som finns att skriva ut under länken nedan och skicka till oss, AB Ekerö Bostäder, Box 241, 178 24 Ekerö.

Ladda ner blanketter för autogiro här: