När du ska flytta ut

Uppsägningstiden är tre hela månader från det månadsskifte som infaller närmast efter uppsägningsdatumet. Omflyttning sker alltid första vardagen i månaden!

Endast skriftlig uppsägning gäller.

Man kan göra sin uppsägning på två sätt, antingen fyller du i på baksidan av ditt hyreskontrakt eller vår blankett för uppsägning. Viktigt är att du anger ett aktuellt telefonnummer som vi kan nå dig på. Uppsägningsblankett att skriva ut hittar du under länken nedan.

Vi skickar en skriftlig bekräftelse på uppsägningen där du också får ett datum för besiktning av lägenheten samt datum för visning. Passar inte datumet är det viktigt att du hör av dig till Ekerö Bostäder omgående för att boka en ny tid.

Före besiktningen måste du tänka på följande: 

All utrustning som hör till lägenheten(dörrar, hatthyllor, gardinbeslag och liknande) måste finnas i lägenheten vid besiktningstillfället. Vid onormalt högt slitage i lägenheten kan du bli ersättningsskyldig.

Vad händer nu?

När du lämnat in din uppsägning börjar Ekerö Bostäder att söka efter en ny hyresgäst och kommer därför att boka in ett datum för visning av lägenheten med dig. På så sätt blir det bara ett visningstillfälle. Bra att veta är att Ekerö Bostäder aldrig lämnar ut ditt telefonnummer till sökanden. 

En lägenhet ligger vanligtvis publicerad på hemsidan i 7 dagar. Därefter påbörjas arbeten med de 5 sökanden med högst köpoäng.

Flyttstäd

Du kan här ladda ner städtips inför utflytten. Är lägenheten inte ordentligt städad när ny hyresgäst flyttar in kan Ekerö Bostäder ta dit en städfirma som du sedan får betala för.

Nycklar

Senast klockan 12.00 på avflyttningsdagen ska nycklarna vara inlämnade till Ekerö Bostäder. Skulle det saknas lägenhetsnycklar har Ekerö Bostäder som policy att göra cylinderbyte som du som avflyttande debiteras för. Saknas nycklar till allmänna utrymmen kommer du att debiteras för dem.

Kom-ihåg!

Ditt elabonnemang gäller hela kontraktstiden - även om du flyttar ut tidigare. Meddela Ellevio att du flyttar senast 10 vardagar före avflyttning.

Ladda ner checklistan för flyttstäd här

Ladda ner uppsägningsblankett här