Slagarvägen

Ekerö Bostäder äger tomten Stenby 15:29 på Adelsö. Nu kan vi snart komma igång med nyproduktion av vackra hyresrättsradhus som kompletterar de bostadsrätter som redan finns på tomten.

 

             

Anmäl ditt intresse

Uthyrningen har inte startat ännu. Bostäderna kommer att hyras ut via Bostadskön. 

Är du inte registrerad i bostadskön? Gör det här! 

 

 

I december 2016 köpte Ekerö Bostäder tomten Stenby 15:29 på Adelsö av Ekerö kommun. Där på Slagarvägen i Stenby, strax ovanför färjelägret på Adelsö, finns i dagsläget en bostadsrättsförening, brf Lillängen, om sex parhus. Här finns sedan tidigare en godkänd detaljplan som vann laga kraft 5 oktober 1990, och den ger utrymme för byggnation av ytterligare ca. 30 marklägenheter. Eftersom detaljplanearbete och byggrätt sedan länge är klart, kan nybyggnation av bostäder komma igång ganska snart, och det är inte omöjligt att det är klart för inflytt redan till årsskiftet 2018/2019. Ekerö Bostäders ambition är att bygga vackra, unika hyresrätter som harmoniserar med de redan befintliga bostäderna på Slagarvägen.

Den entreprenör som handlats upp för projektet är Astel OÜ som har varit etablerade i branschen sedan 1992 och har 25 års erfarenhet med byggande av modulhus i 12 olika länder i hela världen. De har också två egna fabriker med tillverkning av husmoduler där egna arkitekter kan ta fram skräddarsydda produkter för kunden. Astel OÜ har tidigare genomfört en rad byggprojekt i Sverige, exempelvis i Finspång, Solna och parhus i Hudiksvall.

Nu avvaktar vi bara bygglovet innan nybyggnationen sätter igång!

 

Hitta till Slagarvägen: