TV & Bredband

TV

I alla våra områden (undantaget Hovgårdsvägen) är det TV via fibernätet som gäller . För att kunna se bas-utbudet (SVT1, SVT2, TV4, SVT 24, Barnkanalen, Kunskapskanalen och Kanal 6) som ingår i hyran, behöver du en digitalbox. Det är  Sappa som är ansvarig för TV-distributionen i våra bostadsområden med undantag för Hovgårdsvägen. Vid fel i bas-utbudet felanmäls det till Sappas kundtjänst på: Telefon 0774-444 744 eller via e-post: hej@sappa.se

Det är IP-Only som tillhandahåller öppen fiber i våra områden. Vill du ha fler kanaler kan du kontakta Sappa eller en annan TV-leverantör som IP-Only samarbetar med. Du kan på IP-Onlys hemsida se vilka övriga samarbetspartners de har både vad det gäller TV, internet och telefoni.

Hovgårdsvägen

Här är det  vanlig TV-antenn som förser området med TV. Vill du som bor här ha fler kanaler än bas-utbudet (SVT1, SVT2, TV4, Barnkanalen, SVT 24, Kunskapskanalen och Kanal 6) kan du få det via Boxer där du kan teckna abonnemang via Kundservice på telefon 0771-21 11 00. Det går även att fylla i kontaktformuläret på deras hemsida. Du kan hitta det via länken här: www.boxer.se. . 

Egen parabol

Om du vill sätta upp en egen parabol  måste du kontakta Ekerö Bostäder, för att få råd om var du kan placera din parabolantenn.

Några saker att tänka på:

  • Det får inte finnas risk för annans säkerhet eller för skador på fastigheten. Det är hyresgästen som ansvarar för eventuella person- eller sakskador som antennen orsakar.

  • Kolla med hyresvärden om denne på annat sätt tillgängliggör eller är beredd att tillgängliggöra samma TV-program som du efterfrågar

  • Kolla om hyresvärden kan tillhandahålla en ställning på vilken du kan montera en antenn

  • Ta reda på att det inte finns något annat, särskilt skäl för hyresvärden att motsätta sig uppsättningen.

  • Om hyresvärden på grund av reparation av fastigheten begär att antennen med tillhörande anläggning tillfälligt tas bort, är det hyresgästens ansvar att ta bort och eventuellt återmontera på egen bekostnad.

  • Vid avflyttning är det hyresgästens ansvar att på egen bekostnad ta bort anläggningen och återställa fastigheten i berörda delar i godtagbart skick.

Bredband

I alla områden utom på Hovgårdsvägen, finns bredbandsfiber dragen. Det är IP-Only som ansvarar för fibern och de erbjuder idag öppet nät till boende där fibern finns installerad. Är du intresserad av t.ex. internetabonnemang via din fiberuppkoppling kontaktar du IP-Onlys kundtjänst på telefon på 0200-43 00 00 (vardagar 8:00-17:30) eller kundservice@ip-only.se.

På Hovgårdsvägen kan du antingen använda dig av ADSL eller av mobilt bredband från den tjänsteleverantör du själv väljer.