Vi söker en trainee till tjänsten som ekonomiassistent


Som trainee i Allmännyttans Traineeprogram jobbar du med både hjärta och hjärna och dessutom är samällsnyttig. Parallellt med din anställning på AB Ekerö Bostäder deltar du i traineeprogrammet under ett år där du träffar och nätverkar med traineer från andra bostadsföretag runtom i Sverige. Programmet är en bra start för dig som vill jobba i fastighetsbranschen och få såväl en bred verksamhetskunskap som personlig utveckling. Läs mer på sabo.se/allmannyttan/trainee/. Trainee start: maj 2019 enligt överenskommelse. Anställningsformen är visstidsanställning under traineeåret med goda möjligheter till tillsvidareanställning efter traineeperiodens slut.

Dina arbetsuppgifter

Som vår ekonomiassistent kommer du att ingå i ett team om tre personer. Du kommer att få lära dig från grunden hur vårt arbete fungerar inom bl.a. följande områden:

  • Kund- och leverantörsreskontra
  • Hyresadministration
  • Anläggningsregistrering
  • Löneadministration
  • Redovisning
  • Projektuppföljning
  • Månadsavstämningar
  • Budgetarbete
  • Bokslut och årsredovisning
  • Processutveckling 

Är du vår nästa medarbetare och kan växa i takt med att bolaget expanderar så finns möjlighet att ta större eget ansvar och driva egna utvecklingsprojekt. 

Din bakgrund och kompetens
Vi söker dig som har en kandidatexamen i ekonomi alternativt en examen från YH-utbildning till redovisningsekonom. Vi ser gärna att du har ett intresse för IT och vana vid att arbeta med Office-paketet framförallt excel. Meriterande är om du tidigare arbetat med ekonomi och har IT kunskaper. System vi arbetar med är Visma Control, Visma DCE, Vitec och Kontek lön. Du är noggrann, nyfiken och kommunikativ samt har ett intresse för vår verksamhet inom Allmännyttan och vill vara med på vår resa i SABOs digitaliseringsinitiativ.

Om oss
AB Ekerö Bostäder är Ekerö kommuns allmännyttiga bostadsbolag. I dagsläget är Ekerö Bostäder med sina 903 hyreslägenheter och radhus som främst finns runt Ekerö tätort, men även i Stenhamra, Drottningholm och på Adelsö, kommunens största hyresvärd. Vi står nu inför en stor utvecklingsfas som bland annat innebär flera nybyggnationer. Läs mer om oss här.

Ansökan och kontakt
Du söker tjänsten senast den 28 mars. Vid frågor eller önskan om kontakt maila eller ring: Anneli Lehtinen telefon: 08-420 032 02.

Om SABO
SABO, Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag, som står som arrangör för Allmännyttans Traineeprogrammet, är bransch- och intresseorganisation för drygt 300 allmännyttiga bostadsföretag i Sverige. Våra medlemsföretag äger, bygger och förädlar hyresrätter över hela Sverige. Var sjunde svensk bor i någon av allmännyttans 800 000 hyresrätter. Tillsammans med våra medlemsföretag jobbar vi för trygga och hållbara bostadsområden och för att alla oavsett ålder, ursprung och inkomst ska kunna bo bra och prisvärt.