Bredband och TV

Bredband

I alla områden finns bredbandsfiber med öppet nät dragen. Det är IP-Only som ansvarar för fibern på alla områden utom på Hovgårdsvägen där Telias öppna nät gäller. Är du intresserad av t.ex. internetabonnemang via din fiberuppkoppling kontaktar du IP-Onlys kundtjänst på telefon på 0200-43 00 00 (vardagar 8:00-17:30) eller kundservice@ip-only.se. Boende på Hovgårdsvägen kontaktar Telia via deras hemsida https://www.telia.se/privat/bredband eller deras kundtjänst på telefon 90 200 (vardagar: 08:00-19:00, lördagar: 10:00-18:00, söndagar: stängt). Det går också bra att gå in på oppenfiber.se och skriva in sin adress och därifrån också få samma information och hjälp hur man går tillväga.

TV

I alla våra områden är det TV via fibernätet som gäller . För att kunna se bas-utbudet (SVT1, SVT2, TV4, SVT 24, Barnkanalen, Kunskapskanalen och Kanal 6) som ingår i hyran, behöver du en digitalbox. Det är Sappa som är ansvarig för TV-distributionen i våra bostadsområden med undantag för Hovgårdsvägen där Telia är leverantör. Vid fel i bas-utbudet felanmäls det till Sappas kundtjänst på: Telefon 0774-444 744 eller via e-post:hej@sappa.seHyresgäster på Hovgården anmäler fel till Telia via deras hemsida https://www.telia.se/privat/support/felanmalan/tv.

Det är IP-Only som tillhandahåller öppen fiber i våra områden; Telia på Hovgården. Vill du ha fler kanaler kan du kontakta Sappa eller en annan TV-leverantör som IP-Only (Telia för Hovgården) samarbetar med. Du kan på IP-Onlys hemsida se vilka övriga samarbetspartners de har både vad det gäller TV, internet och telefoni. Boende på Hovgården kan se Telias utbud här: https://www.telia.se/privat/tv.

Egen parabol

Om du vill sätta upp en egen parabol måste du få tillstånd av Ekerö Bostäder som också talar om var du kan placera din parabolantenn.

Några saker att tänka på:

  • Det får inte finnas risk för annans säkerhet eller för skador på fastigheten. Det är hyresgästen som ansvarar för eventuella person- eller sakskador som antennen orsakar.
  • Kolla om hyresvärden kan tillhandahålla en ställning på vilken du kan montera en antenn.
  • Om hyresvärden på grund av reparation av fastigheten begär att antennen med tillhörande anläggning tillfälligt tas bort, är det hyresgästens ansvar att ta bort och eventuellt återmontera på egen bekostnad.
  • Vid avflyttning är det hyresgästens ansvar att på egen bekostnad ta bort anläggningen och återställa fastigheten i berörda delar i godtagbart skick.