Nycklar och nyckelbrickor

Hämta nycklar när du flyttar in

När du flyttar in kvitterar du ut alla nycklar hos Ekerö Bostäder på Bryggavägen 110, Hus A2 på inflyttningsdagen efter kl. 13.00. Kom ihåg att boka tid i förväg! Inflyttningsdag är alltid den första vardagen i månaden.

Om du låst dig ute

Om du råkat låsa dig ute måste du vända dig till låssmed som du själv ska kontakta samt får du stå för den kostnaden själv. Ekerö Bostäder öppnar inte lägenheter för hyresgäster av trygghetsskäl. Nästan alla fastighetsbolag i Sverige har tagit bort den servicen för att den utnyttjats av människor som vill ta sig in i andras lägenheter.

Om du tappar en nyckel eller nyckeltagg

Om du har råkat tappa en nyckel kan du själv gå till låssmeden och låta göra en kopia. Undantag gäller om du bor på Fårhagsplan eller om du har iLOQ till din bostad, då du måste beställa ny nyckel genom Ekerö Bostäder. Har du förlorat en nyckeltagg vänder du dig till din boservicevärd för att beställa en ny. Kostnaden för ny eller extranyckel varierar beroende på låstyp. Kontakta din boservicevärd om du vill veta vad det kostar för dig.

Lämna nycklar när du flyttar ut

Alla lägenhetsbyten sker den första vardagen i månaden. Samtliga utkvitterade nycklar och nyckeltaggar ska lämnas före klockan 12.00 på avflyttningsdagen. Kom ihåg att boka tid för detta i förväg!

Nycklar som saknas

Låscylindern måste bytas om inte alla nycklar till lägenheten lämnas tillbaka vid avflyttning. Det är en säkerhetsfråga för nästa hyresgäst. Kostnaden för låsbytet får den som flyttar ut stå för.