Om oss

Ekerö är en ung kommun i en anrik kulturbygd på Mälaröarna, bara någon mil och mindre än en timmes resa från Stockholms city. Kommunen, som består av ca 140 öar, kobbar och skär, är en unik och central del i Sveriges historia.

AB Ekerö Bostäder är ett kommunalägt, allmännyttigt bostadsbolag, som verkar inom natursköna Ekerö kommun. Vår affärsidé är att vi aktivt ska medverka i utvecklingen av ett attraktivt Ekerö, genom att på affärsmässiga grunder äga, förvalta, bygga och hyra ut ett varierat utbud av bostäder och lokaler.

Ekerö Bostäder har drygt 900 hyreslägenheter och -radhus. Merparten av Ekerö Bostäders dessa finns runt Ekerö och Stenhamra centrum med närhet till skolor, affärer, allmänna kommunikationer och kommunal service. Det finns även bostäder granne med världsarven i Drottningholm och på Adelsö.

Det är nära till bad, båtplatser och stora strövområden oavsett var man bor i kommunen. Ekerö kan också erbjuda ett rikt förenings- och fritidsliv för hela familjen.

Ekerö Bostäder arbetar för att vara en aktiv samtalspartner som befinner sig nära våra hyresgäster och vill finnas tillgängliga för alla som är intresserade av oss, och låta alla ta del av nyheter, ge förslag på förbättringar, förmedla tankar och funderingar samt få svar på frågor om verksamheten.

Vi arbetar aktivt för att vara lyhörd hyresvärd som medverkar till ett tryggt, vänligt och välkomnande samhälle. Vi har ett nära samarbete med Ekerö kommun, Hyresgästföreningen, Närpolisen och med Södertörns Brandförsvarsförbund.

Vi arbetar för att återkoppla frågor och felanmälningar så fort som möjligt och i möjligaste mån inom ett dygn, helgfria vardagar.