Sommaren närmar sig – njut med hänsyn.

Nu närmar sig sommaren med stora kliv och vi är många som tycker om att grilla och bada. Det är dock viktigt att vi alla visar hänsyn till varandra och till de regler som finns att följa.

Grilla på rätt sätt, med visad hänsyn

När det är grillsäsong vill vi påminna om att det inte är tillåtet att grilla med kol- eller gasolgrill på våra balkonger och uteplatser på grund av brandrisken. Däremot godkänner vi elgrill under förutsättning att du talar med dina grannar så att oset från din grill inte stör.

Stor olycksrisk med pooler och studsmattor

Det är härligt med den svenska sommaren och det är många som i år kommer att tillbringa sin semester på hemmaplan. Som alltid värnar Ekerö Bostäder om tryggheten i våra områden. Av den anledningen vill vi påminna om att det inte är tillåtet med pool eller studsmatta på tomt eller uteplats då olycksrisken i samband med dessa är mycket hög. Små barnpooler är dock tillåtna. Max 20 cm hög.

Tvätta inte bilen på tomten

Vi vill också påminna om att det inte är tillåtet att tvätta bilen på tomten. Ta istället bilen till en bensinmack med gör-det-själv hall och tvätta bilen där.