Prenumerera på våra nyheter

Om du vill få en liten notis så fort det kommer ut en ny nyhet på Ekerö Bostäders hemsida, så kan du få det genom att prenumerera på våra nyheter via ett RSS-flöde. Här beskriver vi hur det går till.

RSS-flöde

RSS är ett standardformat för att skicka nyhetsrubriker och sammanfattningar till din dator, mobil eller RSS-läsare. När du prenumererar på RSS-flöden, eller RSS-feeds som det heter, ser du när något nytt har lagts ut på den webbplats du valt. Nyheterna presenteras i en kort version till din RSS-läsare så fort de publiceras. Vill du läsa mer kan du klicka vidare till källan och läsa hela texten.

RSS-läsare

För att prenumerera på ett RSS-feed behöver du en RSS-läsare. Vissa webbläsare har inbyggda funktioner för att upptäcka och prenumerera på RSS-feeds. För andra webbläsare behöver du installera ett tillägg. Det finns även flera webbaserade RSS-läsare som är kostnadsfria och inte installeras på din dator.

Feeds via Outlook

Så här kan man ordna med feed via Outlook:

  1. Öppna Outlook och klicka på Arkiv > Alternativ > Avancerat.
  2. Under RSS-feeds kontrollerar du att kryssrutan Synkroniserar RSS-feeds med den gemensamma feedlistan i Windows är markerad.
  3. Klicka på OK och starta sedan om Outlook.
  4. Nu kommer dina befintliga feeds och alla nya feeds att gå direkt till Outlook.

Så här lägger du till ett feed i Outlook:

  1. Kopiera webbadressen till feedsidan från adressfältet i webbläsaren.
  2. I Outlook i navigeringsfönstret För e-post högerklickar du på RSS-prenumerationer och klickar sedan på Lägg till en ny RSS-feed.
  3. I dialogrutan som visas klistrar du in den adress som du kopierade tidigare i rutan, lägg till /feed till adressen. Om du t.ex vill lägga in ett RSS-feed från Ekerö Bostäders nyheter så kopierar du adressen till sidan, https://www.ekerobostader.se/nyheter, och klistrar in samt lägger till /feed, så att det ser ut så här: https://www.ekerobostader.se/nyheter/feed. Klicka sedan på Lägg till och klicka på Ja. Klart.