Snart dags för låsbyte i alla områden

Nu är det snart dags att sätta igång med att byta lås till iLOQ i alla våra bostadsområden. Se schemat för låsbytet här.

Redan nu finns iLOQ i de nyproducerade bostäderna på Wrangels väg/Clas Horns väg, samt på Vallviksvägen. De kommande nybyggda lägenheterna på Slagarvägen på Adelsö kommer redan från start att förses med detta låssystem.

För enklare nyckelhantering samt för ökad trygghet och säkerhet i våra bostadsområden byter vi samtliga låssystem till det digitala systemet iLOQ. Först ut är Ekebyhovsvägen där låsbytet kommer att ske 25-26 april och därefter följer resterande områden enligt ett fast schema som du kan se här nedan.

Så här fungerar iLOQ

Nycklarna programmeras så att de fungerar både till bostaden och till andra lås som hyresgästen behöver tillträde till. Det kan t.ex. vara miljöhus, underjordsbehållare, garage och förråd. Det gör att boende inte behöver olika nycklar till de utrymmen som hen disponerar. Skulle en nyckel tappas bort är det enkelt att avprogrammera den förlorade nyckeln och tillverka en ny.

Då nyckeln förs in i låset gör den statiska elektriciteten vid rörelsen att låscylindern alstrar all den elenergi som cylinders och nyckelns elektronik behöver för att öppna låset.

Schema för låsbyte

Länk för att ladda ner schemat