Flytta ut

Uppsägning

När du har bestämt dig för att flytta från din lägenhet måste du lämna in en uppsägning av den (gäller inte vid byte). Uppsägningstiden är tre hela månader från det månadsskifte som infaller närmast efter uppsägningsdatumet. Omflyttning sker alltid första vardagen i månaden!

Tänk på att det endast är skriftlig uppsägning gäller och du kan göra det på två sätt. Antingen fyller du i fälten om uppsägning längst ner på baksidan av ditt hyreskontrakt eller så fyller du i vår blankett för uppsägning. Viktigt är att du anger ett aktuellt telefonnummer som vi kan nå dig på.

Vi skickar en skriftlig bekräftelse på uppsägningen där du också får ett datum för besiktning av lägenheten samt datum för visning. Det är alltid hyresgästen själv som visar lägenheten. Passar inte datumet är det viktigt att du hör av dig till Ekerö Bostäder omgående för att boka en ny tid.

Före besiktningen måste du tänka på följande:
All utrustning som hör till lägenheten (dörrar, hatthyllor, gardinbeslag och liknande) måste finnas i lägenheten vid besiktningstillfället. Vid onormalt högt slitage i lägenheten kan du bli ersättningsskyldig. OBS! Även TV-boxen hör till lägenheten.

Vad händer nu?
När du lämnat in din uppsägning börjar Ekerö Bostäder att söka efter en ny hyresgäst och kommer därför att boka in ett datum för visning av lägenheten med dig. På så sätt blir det bara ett visningstillfälle. Bra att veta är att Ekerö Bostäder aldrig lämnar ut ditt telefonnummer till sökanden.

Besiktning

När du sagt upp ditt kontrakt skickar vi en skriftlig bekräftelse på uppsägningen där du också får ett datum för besiktning av lägenheten. Passar inte datumet är det viktigt att du hör av dig till Ekerö Bostäder omgående för att boka en ny tid.

Före besiktningen måste du tänka på följande:

All utrustning som hör till lägenheten (dörrar, hatthyllor, gardinbeslag, tv-box och liknande) måste finnas i lägenheten vid besiktningstillfället. Vid onormalt högt slitage i lägenheten kan du bli ersättningsskyldig.

Visning

När du lämnat in din uppsägning börjar Ekerö Bostäder att söka efter en ny hyresgäst och kommer därför att boka in ett datum för visning av lägenheten med dig. På så sätt blir det bara ett visningstillfälle. Bra att veta är att Ekerö Bostäder aldrig lämnar ut ditt telefonnummer till sökanden. En lägenhet ligger vanligtvis publicerad på hemsidan i 7 dagar. Därefter påbörjas arbeten med de sökanden med högst bopoäng, vilka kommer att erbjudas visning.

Flyttstäd

Under rubriken Blanketter finns en checklista med städtips att ladda ner inför utflytten. Lägenheten ska vara i bra skick när ni flyttar. Nästa hyresgäst ska kunna flytta in utan ytterligare städning. All utrymmen som ni förfogat över måste städas såsom lägenhet, förråd, garage och balkong.

Var noga när ni städar. Om ni har slarvat med flyttstädningen kan ni tvingas betala ersättning för hyresvärdens kostnad för en städfirma.

Inlämning av nycklar

Du kommer att bli kontaktad för att boka in en slutbesiktning av lägenheten. I samband med denna kommer du också att få lämna ifrån dig nycklarna till besiktningspersonen. Nycklarna kommer då att prickas av mot den nyckelkvittens du skrev på när du hämtade ut nycklarna. Om det saknas nycklar kommer du att debiteras för dessa.