Bredband

I alla områden finns bredbandsfiber med öppet nät dragen. Det är GlobalConnect som ansvarar för fibern på alla områden utom på Adelsö där Telias öppna nät gäller. Är du intresserad av t.ex. internetabonnemang via din fiberuppkoppling kontaktar du GlobalConnects kundtjänst på telefon på
0200-43 00 00 (vardagar 09:00-16:00 lunchstängt 12:00-13:00) eller via kontaktformulär på deras hemsida. Boende på Adelsö kontaktar Telia via deras hemsida https://www.telia.se/privat/bredband eller deras kundtjänst på telefon 90 200 (vardagar: 08:00-19:00, lördagar: 10:00-18:00, söndagar: stängt). Det går också bra att gå in på oppenfiber.se och skriva in sin adress och därifrån också få samma information och hjälp hur man går tillväga.

Egen parabol

Om du vill sätta upp en egen parabol måste du få tillstånd av Ekerö Bostäder som också talar om var du kan placera din parabolantenn.

Några saker att tänka på:

  • Det får inte finnas risk för annans säkerhet eller för skador på fastigheten. Det är hyresgästen som ansvarar för eventuella person- eller sakskador som antennen orsakar.
  • Kolla om hyresvärden kan tillhandahålla en ställning på vilken du kan montera en antenn.
  • Om hyresvärden på grund av reparation av fastigheten begär att antennen med tillhörande anläggning tillfälligt tas bort, är det hyresgästens ansvar att ta bort och eventuellt återmontera på egen bekostnad.
  • Vid avflyttning är det hyresgästens ansvar att på egen bekostnad ta bort anläggningen och återställa fastigheten i berörda delar i godtagbart skick.