Hyra

Hyran betalas i förskott

Det är viktigt att du betalar hyran i tid. Senast den sista vardagen i varje månad ska den vara betald. Du kan alltid logga in på Mina Sidor för att hitta fakturans belopp, Plus-Gironummer och OCR-nummer.

Om du inte betalar i tid får du en påminnelse. Om inte den första påminnelsen betalas i tid går ärendet vidare till Inkasso och du kan riskera att förlora ditt hyreskontrakt.

Vill du vara säker på att hyran betalas i tid? Anmäl dig för Autogiro!

Autogiro

Vi vill att det ska vara enkelt för dig att vara hyresgäst hos oss. Därför erbjuder vi dig att kostnadsfritt ansluta dig till Autogiro. Använder du dig av autogirot, kommer din hyresinbetalning att ske automatiskt. Autogiro kan kombineras med e-faktura. Sedan 2017 kan du direkt via din internetbank ansöka om autogiro. Har du inte den möjligheten är du välkommen att kontakta oss via e-post: info@ekerobostader.se eller telefon 08-420 032 00 så hjälper vi dig.

E-faktura

För att göra hyresbetalningen enklare för dig erbjuder vi e-faktura.

Med tjänsten e-faktura istället för att skicka pappersavi kan vi erbjuda avin direkt till din internetbank. En besparing i såväl pengar som miljö. När du anmäler dig till e-faktura får du varje månad dina hyresavier distribuerade direkt till din internetbank. Uppgifter som OCR-nummer, belopp, betalningsmottagare och förfallodatum är redan ifyllda, vilket är smidigt och samtidigt eliminerar risken att du fyller i fel uppgifter. Betalning sker genom att du med några enkla knapptryckningar godkänner e-fakturan.

Bra att veta är att du kan kombinera e-faktura med autogiro så sköter allt sig själv. Anmälan till e-faktura kan du göra genom din internetbank där du söker ”AB Ekerö Bostäder” som betalningsmottagare. Då bankerna har olika upplägg på sina internetbanker är det säkrast att du vänder dig till din bank om du har några tekniska frågor.