Balkong

En balkong kan vara en härlig oas under sommaren och är för många en trädgård. Tänk bara på att blomlådor ska hänga på insidan av balkongen. Ladda ner våra tips för balkongodling här: Din balkong – din trädgård!

För allas trevnad och för framkomlighet vid underhåll eller utryckning av räddningstjänst vill vi att du inte använder balkongen för förvaring av avfall, trasiga cyklar, bildäck eller annat.

Detta gäller när du ska grilla

Elgrill är den enda grill som är tillåten att använda när du grillar på balkongen, på grund av brandrisk och av hänsyn till dina grannar.
Du får gärna använda de fasta grillplatserna som finns i många av våra områden.

Rökning

Sedan 2019, blir alla våra nytecknade kontrakt så kallade rökfria kontrakt. Det innebär att du som boende inte får röka i lägenheten, på balkong/uteplats eller i direkt anslutning till vår fastighet. Detta gäller även vid byten, eftersom det även då blir nya kontrakt.

Ekerö Bostäder har som mål att alla våra lägenheter ska vara rökfria i framtiden. Hur lång tid det tar vet vi inte, då det blir rökfria kontrakt först när någon flyttar ut och en ny hyresgäst tecknar ett nytt kontrakt. Rökfria kontakt kan således innebära att du inte får röka i din lägenhet eller på balkong/uteplats men grannen får det.

Har du ännu ett kontrakt utan rökfri klausul, ber vi att du tar hänsyn till dina grannar och i möjligaste mån undviker att röka i bostaden eller på balkongen.

Parabol

Har du fått tillstånd av Ekerö Bostäder att sätta upp egen parabol? Tänk då på att inte fästa den i fasaden. Montera den istället på en ställning på insidan av balkongen.