Hyresförhandling kök- och badrumsrenovering klar!

Efter flera års förhandling mellan Ekerö Bostäder och Hyresgästföreningen Region Stockholm om hyrespåslag för standardhöjande åtgärder vid kök- och badrumsrenovering, nåddes äntligen en överenskommelse fredagen den 9 december 2022.

Under 2021 hade flera alternativa standarder för både kök och för badrum förhandlats fram, vilka också presenterades för hyresgäster vid ett informationsmöte samt i brevlådor och på hemsidan. Vid förhandlingstillfälle i januari 2022 backade tyvärr Hyresgästföreningen på denna punkt och begärde att de olika tillvalsnivåerna skulle utgå. Istället kommer det nu finnas ett basalternativ för kök respektive badrum där ett fåtal tillval kommer att vara valbara. Även valalternativet att avstå renovering blev tvunget att tas bort.

De överenskomna hyresnivåerna kommer att gälla efter färdigställd renovering och ske i tre steg med hyresrabatt på 20% av hyreshöjningen år 1, 10% av hyreshöjningen år 2 samt 5% av hyreshöjningen år 3. De överenskomna hyresnivåerna är:

Köksrenovering:                                              

  • 630 kr per månad för lägenheter som är 2 rum och kök och större
  • 315 kr per månad för lägenheter som är 1 rum och kök och mindre

Badrumsrenovering:

  • 475 kr per månad

Nu återstår upphandling för projektet och vår förhoppning är att de första köken och badrummen påbörjas redan till våren 2023.

Mer information finns på hemsidan under rubriken Kök- och badrumsrenovering.