Rensa diskhon

Rinner vattnet undan sakta ur diskhon, eller har det blivit stopp? I de allra flesta fall går det att lösa problemet med hjälp av en vaskrensare som går att köpa i en välsorterad mataffär eller på ett byggvaruhus.

Fett och matrester kan täppa till diskhons vattenlås och avloppsrör och diskvattnet rinner inte undan. I 95 procent av fallen kan du få bort proppen med en vaskrensare av gummi. Hur man gör beskriver vi under bilderna i fyra olika steg.

Om det mot förmodan inte skulle fungera med vaskrensaren så prova med diskmedel.

Tag två matskedar koncentrerat diskmedel och låt det verka några minuter.

Något som du ska undvika är att skruva isär rör och vattenlås under diskhon. Det är nämligen inte helt lätt att få ihop rören på rätt sätt och då kan det börja läcka.

Stopp i diskhon

  1. Sätt i proppen i den ena hon och fyll på med lite vatten. Tejpa för avrinningshålet, om det finns ett sådant.
  2. Sätt vaskrensaren i den andra diskhon och fyll på med lite vatten. Om det finns avrinningshål, så tejpa för det även här.
  3. Dra upp och tryck ner vaskrensarens skaft upprepande gånger. Då uppstår en luftrörelse i rören och vattenlåset och i regel lossnar det som har fastnat.
  4. Avsluta med att spola rejält med vatten i båda hoarna. Om det mot förmodan inte skulle fungera så prova med koncentrerat diskmedel som får verka några minuter.